Nejzáhadnější místa světa

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Záhady života, Duchovní mystika,

Na světě se nachází spousta tajemných a záhadných míst, které berou dech. Mnohé z nich i děsí. Je přitom úplně jedno, jestli věříte na duchy, v bohy anebo ne, když se zde ocitnete, i vy pocítíte, že se nacházíte v místě se zvláštní energií, která ve vás vyvolává nevysvětlitelné pocity.

Často jde o místa, které nedají spát ani vědcům, protože se již po staletí snaží nějakým logickým způsobem onu záhadu vysvětlit. Ne vždy se to však podaří. A tak do dnešních dnů na spoustu záhad neznáme odpověď. Pojďme se podívat na ty nejzáhadnější.

 Bermudský trojúhelník

Bermudský trojúhelník je proslulým místem, které děsí celý svět svými historkami o ztrátách lodí i letadel. Dodnes se neví, proč k těmto událostem dochází, nicméně existuje několik teorií, jež záhadná zmizení vysvětlují. Bermudský trojúhelník se nachází v Sargasovém moři v oblasti mezi Miami, Portorikem a Bermudami. Někteří vědci však trojúhelník za mnohem větší a tvrdí, že ve skutečnosti sahá až do Mexického zálivu, Karibského moře a Azorám. Někteří si myslí, že se zde kdysi rozkládala bájná Atlantida.

 Olgoj chorchoj

Bájný jeden a půl metru dlouhý červ plazící se mongolskou pouští Gobi děsí lidi po mnoho století, ne-li tisíciletí. Červ prý vypadá jako přerostlá žížala, která je však schopna zvíře i člověka zabít na velkou vzdálenost. Červa se pokoušelo najít spousta vědců, zatím se to však nepodařilo.

 Hrad Leap v Irsku

Na tomhle hradě byste rozhodně dobrovolně nepřespali, ono tu totiž straší. Místo je nabito tak špatnou energií, že lidem zde přechází mráz po zádech. V průběhu historie se tu odehrála spousta masakrů, včetně bratrovraždy. Možná za to může skutečnost, že hrad byl postaven na rituální půdě starých druidů, kteří zde měli i pohřebiště. Hrad byl prý postaven v roce 800 klanem O’Carrollů, jež byl proslulý svou krutostí a touhou po moci. Násilí a vraždy zde byly na denním pořádku.

 Jatinga

Jatinga je malou horskou vesnicí v Indii, která by nebyla ničím zajímavá, kdyby tu již více než 100 let ptáci pravidelně nesnažili spáchat sebevraždu. Stovky ptáků náhle sestupuje z nebe a padají přímo dolů, nalítávají do domů a stromů. Děje se tomu tak každý rok v září a říjnu, při západu slunce mezi sedmou a desátou hodinou večerní, tedy na konci monzunového období. Dlouho lidé věřili, že za to mohou zlí duchové, podle posledních analýz, studií a výzkumů, vědci přišli s vysvětlením, že ptáci jsou dezorientovaní monzunovou mlhou a tak aby se neztratily, míří za světlem. Cestou pak naráží na překážky, které je mohou zabít.

 Tržnice Akodessewa, Togo

Jedním z nejzáhadnějších míst na světě je bezesporu i tržnice Akodessewa v Togo, která je vyhrazena všem vyznavačům Vodoo. A jelikož tuto magii praktikuje víc než polovina obyvatelstva Toga, věřte, že zde panuje čilý ruch a seženete tu doopravdy vše, co k praktikování této magie potřebujete, tedy lebky, kůži, paroží apod.

“Největším jedem života je sebelítost.”
  Vladimír Páral

Občas tomu tak je, jednou jdeme nahoru a jindy zas dolů. Někdy si s námi život umí doopravdy pohrát a někdy je i velmi krutý. Jednou za čas máme všichni nárok propadnout skepsi, nikdy by však tento stav neměl probíhat dlouho.

Ač se nám to líbí, nebo ne, jednou za čas má noční můry každý. Jsou totiž běžnou součástí života a nemusí být zrovna spojena s traumaty z minulosti. Jde naopak o užitečného pomocníka, který pomáhá dostat naši mysl do rovnováhy. Nemít noční můry je naopak patologické.

Osud, co je vlastně osud? Touto myšlenkou se zabývali filozofové i různí představitelé víry. Uvažují o něm i sami lidé. Existuje? Jaký je a jde nějakým způsobem změnit? S otázkou na svou budoucnost a osud se také obrací na věštce i kartáře.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Renáta - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Otevřte dveře k bráně osudu, zastavte se a hleďte na Váš budoucí život. Mé jméno je Renáta a věštění budoucnosti a pomoc lidem je pro mne životním posláním. Společně nahlédneme do Vaší blízké i vzdálenější budoucnosti.

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61
Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61 Moje stránka, otázky a ohlasy

Orákulum je známé po stovky let. I když v minulosti měla jinou podobu. V antickém středověku byla za orákula považována místa, kde se věštilo. Šlo tedy o věštírny. Věštkyně v nich věštily za užití různých praktik.