Letní slunovrat

Článek na téma: Duchovní život, Záhady života, Duchovní mystika,

Již za pár dní se konečně dočkáme astronomického léta. To již tradičně vychází na 20. nebo 21. června. Vzácně proběhne 22. 6. Naposledy tomu však bylo v roce 1975. Další takový slunovrat proběhne až v roce 2203. Letos k tomu dojde přesně 21. 6. 2018 ve 12. hodin a 8 minut. V roce 2488 pak slunovrat proběhne dokonce 19.6.

Slunovrat se slaví již odpradávna po celém světě. Jde totiž o magický moment, kdy síla slunce vrcholí. Slunce stráví na obloze nejdelší dobu, stojí nejvýše nad obzorem a stíny jsou v ten den v poledne nejkratší v celém roce. Je to doba, kdy začíná léto. Svátek je spojen s celou řadou rituálů, tradic, zvyků a ohněm. Podle Keltů a Germánů v této době země odkrývá své poklady.

Křesťanský slunovrat

Tak jako s jinými oblíbenými svátky, tak i se slunovratem se církev snažila udělat pořádek. Tedy se jej snažila zcela vymýtit. Když však zjistili, že i zde jde o marnou snahu, svátek překryli oslavou svatojánské noci. Zvyky a rituály tak přetrvaly dál. I když, svatojánská noc se slaví z 23. na 24. 6. I tato noc je plná kouzel a magie. I v tuto noc ožívají nadpřirozené síly a také i v tuto noc se otvírá brána mezi světy. Svatojánská noc je však spojena s oslavou svatého Jana Křtitele.

Magie letního slunovratu i svatojánské noci

S těmito dny je spojena magie. Lidé věřili, že je v tuto dobu bludičky mohou přivést k pokladu, ale také i do bažin anebo za bludný kořen. Bály se divoženek, které prý v tuto noc tančily a zpívaly, aby zlákaly chlapce ven. Ti, kteří neodolali a šli, zle dopadli. Utancovali je k smrti. Kromě mládenců měli zájem i o děti. Nakukovali do oken a měnili je za svoje. Ožívala příroda a v noci jste si mohli natrhat magické byliny, které nikdy jindy nekvetly. Ty, které kvetly pak měly mnohem větší magickou sílu. Na svatého Jána se sbíralo devět nejmagičtějších bylin (šalvěj, rozmarýn, tymián, bazalka, levandule, svatojánský kořen, verbena a heřmánek).

Megality jsou velké povětšinou neopracované nebo na hrubo opracované stavby z balvanů, které budovali pravěcí lidé v neolitu až do doby bronzové. Stavby sloužily k pohřebnímu, kultovnímu, chronologickému i astronomickému účelu Nejvíce se vyskytují v Evropě a Středomoří. Nějaké tedy najdete i u nás. Nejznámějším megalitem je však Stonehenge.

 

Některá přísloví jsou lichá, jako třeba “Sedávej má panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě.” a některá pravdivá. Tak tomu je u přísloví “Podle sebe, soudím tebe.”. Na našem okolí nám totiž vadí nejvíce to, co se týká nás.

Budoucnost a to, co se stane nás většinou, jako zvídané lidské tvory nesmírně zajímá. Zvláště pak u významných životních kroků, které hodláme udělat. Máme kolikrát smýšlené pocity, jsme nervózní a moc by nás zajímalo, jak to vše vlastně dopadne.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Renáta - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Otevřte dveře k bráně osudu, zastavte se a hleďte na Váš budoucí život. Mé jméno je Renáta a věštění budoucnosti a pomoc lidem je pro mne životním posláním. Společně nahlédneme do Vaší blízké i vzdálenější budoucnosti.

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61
Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61 Moje stránka, otázky a ohlasy

Nastal podzim, doba sklizně. Příroda je bohatá a štědrá, obdařila nás spoustou lahodných a chutných plodů, jichž si po správné úpravě můžeme užívat i v té nejtužší zimě. Při sklízení těchto darů nezapomeňte na šípky.