Bohyně Isis

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika, Osud,

Nejuctívanější bohyní z celé egyptské mytologie je Bohyně Isis nebo také Eset. Je matka všeho a všech a je silně spjatá s přírodou. I když jde o egyptskou bohyni, její kult se rozšířil daleko za hranice Egypta. Její chrámy tak můžete obdivovat i v Itálii anebo na řeckých ostrovech. Chrámy stojí dokonce i v Porýní a Podunají.

Původ Bohyně Isis

Bohyně Isis byla dcerou bohyně Nuty a boha země Geba. Jejím manželem byl bůh Osiris, který však byl i jejím bratrem. Jejich vláda přinášela hojnost a blahobyt. Lidé byli spokojeni a proto si jich vážili. Jejich bratr Suhet však toužil po trůnu, a proto Osirise zavraždil. To byla pro Isis velká rána, ale rozhodla se, že využije svých magických schopností, nalezla tělo Osirise a s pomocí boha Anubise jej oživila, aby s ním mohla zplodit syna, který pomstí jeho zákeřnou vraždu. Osiris po aktu odchází jako Pán věčnosti vládnout podsvětí. Isis i se svým synem odešla do mokřin, dokud její syn Hor nedospěje. Ten pak bojoval se svým strýcem a zmocnil se trůnu.

 Charakteristika bohyně Isis

Egypťané ji považovali za ideál krásy. Isis byla znázorněná s hlavou ozdobenou trůnem nebo se slunečním kotoučem rámovanými kravími rohy. Často má i ochranná křídla. Isis byla také úzce spojena s kouzelnictvím a magií. Mýty často hovoří o tom, jak se dokáže přeměňovat a také, jak moc dokáže léčit. Dokázala se proměnit do jakékoliv podoby, kterou potřebovala. Byla i ochránkyní mrtvých.

 Rok 2017

Rok 2017 má na konci číslo 17, číslo nesmrtelnosti, tedy šťastné a velmi příznivé číslo. Tarotová karta s číslem 17 je hvězda. Patronkou čísla 17 je i bohyně Isis. Tento rok proto díky ní je o nepopírání vyššího já, opuštění starých vzorců a sebeuvědomění. Rok je o mateřství, ochraně dětí, ženskosti spiritualitě. Je to učitelka sebereflexe. Jde o strážkyni hvězdného nebe. Bohyni přírody, úplňku, plodnosti. Jejími květinami jsou červené a rudé růže, zelená a bílá barva. Je tomu tak proto, že zelená symbolizuje jaro, plodnost, znovuzrození. Jejím zvířetem je kočka. Miluje vůni růže a myrhu.

Moderní svět klade na ženu vysoké nároky. Díky docílení rovnoprávnosti jsme přinuceni přebírat za muže i to, co nechceme a přitom nevědomky ztrácíme svou ženskost. Jenže pak se divíme, proč máme problém najít nějakého pořádného chlapa. Vztahy krachují z obdobných důvodů anebo se světem potloukáte bez toho, aby o vás vůbec někdo zakopl. Není se však čemu divit, když jste si nechaly ukrást svou ženskost. Právě ta je totiž pro muže stěžejní. Chápejte, muži chtějí ženu a ne chlapa anebo nějakého hermafrodita.

Kult čarodějnictví tu je s námi úctyhodných 25 000 let. Už v době kamenné měli své čarodějky a byly to osoby velmi vážené. To až křesťanství vše postavilo vzhůru nohama. Je to však pochopitelné. Měly ohromnou moc a lidé jim věřili, a to církev, která chtěla vládnout celému světu, nemohla připustit, a proto z nich utvořila toho největšího nepřítele. Byly totiž pro ně velmi nebezpečné.

Na Hromnice o hodinu více. Známá pranostika spojená s u nás poněkud zapomenutým svátkem. Když se vysloví, většina lidí si vzpomene maximálně tak na stejnojmenný film s Andie MacDowell, ale o jaký svátek to vlastně jde anebo proč se to říkalo, to už ví málokdo.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Zdeňka - budoucnost dítěte

Znamení Beran
Specializace Andělské karty, tarotové karty, astrologie
Zaměření Dětské horoskopy, budoucnost dítěte

Specializuji se na výklad budoucnosti dětí, protože vím, že mnohé z ní se dá často ovlivnit a pozměnit k lepšímu. Vyložím Vám životní cestu a významné okamžiky, které Vašeho potomka čekají a na které je vhodné se připravit. 

Zašlete mi SMS ve tvaru RADA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63
Zašlete mi SMS ve tvaru RADA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63 Moje stránka, otázky a ohlasy

Říká se, že boží mlýny melou a na každého jednou dojde, buď teď anebo v příštím životě. Je tomu však doopravdy tak? Má každý čin nějaký následek?