Stonehenge

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Záhady života, Duchovní mystika,

Jedno z nejmystičtějších míst na světě je anglický Stonehenge, který je do dnešních dnů opředen mnoha tajemstvími. Stavba zde byla postavena v neolitu, tedy asi v době 1500 let před naším letopočtem. Jedná se o komplex menhirů a kamenných kruhů. Stavbu stojí na Salisburské pláni asi 13 kilometrů severně od Salisbury.

Historie Stonehenge

Archeologický výzkum odhalil, že zde již 7000 let před naším letopočtem žili sběrači i lovci a dokonce tu stavěli dřevěné stavby. Nejstarší kruh o průměru 110 metrů tvořený příkopem a z vnitřní strany valem, který byl vybudován okolo roku 3100 před naším letopočtem. Nejstarší kamenný kruh byl vztyčen zhruba 2300 let před našim letopočtem. O několik stovek let později pak byly vztyčeny kamenné bloky. Uvnitř bylo zřejmě 5 trilitonů rozestavěných do podkovy, jež se otvírala na severovýchod. Podkova měla 14 metrů v průměru a jednotlivé kameny, z nichž byl triliton postaven váží okolo 50 tun. Dnes se však ví, že i toto byl kruh.

 Co je Stonehenge

Existuje spousta teorií, které se přou o to, co to ten Stonehenge vlastně byl. Návštěvníci popisují, jak velkou energii pociťovali, když zde byli. Spojen je s velkou magickou sílou. Jednotlivé kameny vyzařují tajemné světlo, čehož si ostatně můžete všimnout i na fotografiích, kde můžete vidět namodralý opar. Léta byl považován za chrám Slunce, astronomický kalendář anebo svatyni mrtvých, ve skutečnosti se stále neví, jakou měl roli. Zajímavé jistě je i to, že okolo Stonehenge se nacházelo minimálně 17 podobných staveb.

 Zajímavosti o Stonehenge

Stonehenge stojí v místě, která patří k hlavním prostorům britské výcvikové armády. Cvičí se tu především tankové jednotky. Po okolí je rozeseto nejméně 8 milionů dělostřeleckých granátů, přičemž minimálně 10 000 z nich dosud ještě nevybuchlo. A proto, byť je daná oblast přesycena památkami, jen málokdo si ji troufne hlouběji prozkoumat.

Komu by se alespoň jednou nezdála černá můra, byl by nejspíš vyhlášen za světového exota. Noční můry se jednou za čas zdají každému. Radost z nich však rozhodně nemáme. Nejvíce noční můry však trápí děti. Ptáte se proč? Co to vlastně noční můry jsou? A co je s nimi možné udělat? Čtěte dál, máme pro vás odpovědi na všechny tyto otázky.

Zatímco u nás jde o objevování Ameriky, v Americe terapie úsměvem představuje hrůznou zastaralou psychiatrickou léčbu z třicátých let minulého století.

Radost ze života se jeví poněkud nedostatkovým zbožím, lidé jsou uhnaní, napjatí, ve stresu, s neustále špatnou náladou, ne-li rovnou depresí a úzkostí. Neustále pachtící za něčím, co není k dosažení. Něčím, co neumíme kolikrát ani definovat. Za hmotnými statky, o nichž bohužel mylně předpokládáme, že to právě ony jsou zárukou radosti a štěstí. Tohle všechno však v konečném výsledku vede k nespokojenosti, frustraci a do čekáren psychiatrů. Vážně je však náš život tak nudný, šedivý, hnusný, bez perspektivy?

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Iveta - výklad karet

Znamení Kozoroh
Specializace Výklad karet
Zaměření Andělské karty, cikánské karty, tarotové karty

Pro výklad karet používám cikánské, tarotové i andělské karty, se kterými mám velmi dobré zkušenosti a vím, že výklad právě z těchto karet spolehlivě funguje. S pomocí karet určím nejen obecně Vaši budoucnost, ale můžeme se zaměřit také na jednotlivé oblasti Vašho života, jako je zdraví, finance, láska.

Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62
Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62 Moje stránka, otázky a ohlasy

Letošní rok je bohatý na celou řadu zajímavých astronomických úkazů. Sotva jsme se dokázali vzpamatovat z magie pondělního super měsíce, přichází nás ohromit i okouzlit každoroční roj meteoritů. Ano, 17. 11. 2016 se na nebi v maximální míře aktivity objeví Leonidy.