Terapie úsměvem

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika, Osud,

Zatímco u nás jde o objevování Ameriky, v Americe terapie úsměvem představuje hrůznou zastaralou psychiatrickou léčbu z třicátých let minulého století.

Byly k němu nuceny americké ženy v domácnosti, které muži pod nátlakem přinuceny k hospitalizaci v psychiatrických ústavech, protože se netvářily šťastné, nestaraly se o sebe a podle mužů je trápila deprese. Tento stav jim bránil v řádném starání se o svého manžela a to byl v té době trestný čin. Zdá se vám to neuvěřitelné? Ale kdepak! Skutečně ve třicátých letech minulého století bylo v Americe možné poslat ženu na léčení, pokud se manželovi zdála depresivní anebo tehdy, když se o něj nezajímala podle jeho představ. Psychiatrický ústav se měl postarat o nápravu. Použít k tomu přitom mohli různé prostředky.

Nutno říct, že nad řadou psychoterapeutických metod byste zvedli přinejmenším obočí. Základem byla tzv. terapie úsměvem, o níž si odborníci mysleli, že když ženu donutí k trvalému úsměvu, promění se v přirozený jev a ona se tím vyléčí. Vedle této méně radikální terapie tu ovšem docházelo zcela pravidelné léčbě i elektrošoky. Ty pak ve skutečnosti ženu jednou pro vždy zničily.

Vrcholným obdobím tohoto chování však v Americe nebyla třicátá léta, ale léta padesátá, kdy se rozdílná představa o roli a očekávání nejvíc odlišuje. Jde o dobu těsně po válce, kdy depresi čelí nejen ženy, ale i muži. Během války, kdy bylo mužů nedostatečné množství, převzaly jejich zaměstnání a povinnosti a po skončení války už od toho nechtěly upustit. Ženám se po válce už nechtělo vracet zpět do kuchyní, kam je muži posílali. Zajímavé bylo i to, že ženy, které během války začaly pracovat pro armádu, po jejím skončení neměly nárok na pomoc od státu, jako muži veteráni. Muži je však chtěli vidět s trvalým úsměvem v kuchyni, zatímco ve skutečnosti byly do kuchyní zavřeny nespokojené ženy. Ty pak byly pro deprese nuceny k psychiatrické léčbě. Nespokojenost žen totiž představovala hrozbu domácího klidu. A tak, když nepomáhala terapie úsměvem na řadu přišlo Valium. Naštěstí hospitalizace a šoková terapie nespokojené ženy by byla v té době již neslýchanou.

Je zajímavé, že sklon k depresím a smutku je stále mylně připisována ženám, byť jde o záležitost, která trápí obě pohlaví. Zajímavé je rovněž i to, že ten tlak na ženu, která se má tvářit za každých okolností šťastně, přetrvává do dnešních dnů. Je zajímavé, že je tomu i přesto, že výzkumy zjistily, že takto nucený úsměv ve skutečnosti nemá žádné blahodárné účinky.

Mezi zámkem Lemberk a Janovicemi v Podještědí vede cesta, po níž se dostanete k záhadným kamenům, které vyzařují velkou energii.

50 dnů po Velikonocích nastávají tzv. Svatodušní svátky, neboli Letnice. Podle křesťanů v tento den došlo k seslání Ducha svatého apoštoly. Pro židy je to den spásy, vyvedení z egyptského otroctví. Jsou to svátky pohyblivé a stejně jako i jiné svátky, i tyto se ve skutečnosti slavily před vznikem křesťanství a s Ježíšem nebo jiným prorokem toho mají pramálo společného.

Existuje ohromné množství jasnovidců a věštců, kteří v průběhu dějin vytvořili různá proroctví. Ta se pak ve větší, či menší míře naplnila. Na naplnění některých však stále ještě čekáme. Pojďme se podívat na ty nejslavnější a nejznámější.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Renáta - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Otevřte dveře k bráně osudu, zastavte se a hleďte na Váš budoucí život. Mé jméno je Renáta a věštění budoucnosti a pomoc lidem je pro mne životním posláním. Společně nahlédneme do Vaší blízké i vzdálenější budoucnosti.

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61
Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61 Moje stránka, otázky a ohlasy

Fytoterapie pochází z řeckých slov phyton a therapeia, čili rostlina a léčba. Počátky léčby bylinkami sahají velmi hluboko. Vůbec první důkazy pochází z období před více než 60 000 lety před naším letopočtem.