Úplné zatmění Měsíce z 27. na 28. července 2018

Článek na téma: Astrologie,

Již za několik dní dojde k nejdelšímu úplnému zatmění Měsíce, které bude sledovatelné i na našem území. Dojde k němu v noci z 27. na 28. července 2018. Takže si připravte dalekohledy. Bude to skutečně zajímavá podívaná.

Jde nepochybně o nejočekávanější měsíční zatmění celého desetiletí. Proběhne z pátku na sobotu. Bude to navíc vůbec první úplné zatmění viditelné v České republice po 3 letech. Měsíc v tu noc bude do zemského stínu ponořen na celou 1 hodinu a 43 minut. Poslední středové zatmění jsme mohli sledovat v červnu roku 2011 a na další si budeme počkat dlouhých 11 let, tedy až do června roku 2029. Další delší úplné zatmění pak proběhne až 9. června roku 2123. Nenechte si proto toto zatmění ujít, bude na dlouhou dobu poslední.

Kromě Čechů jej budou moci sledovat za příznivého počasí sledovat i lidé z Oceánie, Asie, Afriky a celé Evropy. V Česku proběhne v době od 21:30 do 23:13. Měsíc v této fázi získá zvláštní cihlově oranžovou až rudou barvu. Sledovat jej však můžete již od soumraku, kdy se již objeví jako ztmavlý nízko posazený nad jihovýchodním obzorem. Už v té době bude totiž svým levým dolním okrajem ponořen do zemského stínu. Výjimečný moment doplní ještě jeden vzácný a unikátní jev, kdy se Mars ocitne v té nejvýraznější opozici se Sluncem za posledních 15 let. Jen o 4 dny později, bude tato rudá planeta nejblíže Zemi od roku 2003. Mars bude možné sledovat i s pomocí malých dalekohledů. Mimořádně jasný Mars je možné spatřit pouze necelých 6 stupňů jižněji od Měsíce. Taky díky této skutečnosti Měsíc získá svou zajímavou nevšední rudou barvu.

Vedle zatmění Měsíce a Marsu pak nad jižním obzorem můžete Saturn, jasný Jupiter ve Vahách a na jihozápadním obzoru pak i velmi jasnou Venuši. Mezi Saturnem a Jupiterem bude zářit rudá hvězda Antares. Ve chvíli úplného zatmění pak mimo osvětlené město budete moci spatřit i Mléčnou dráhu, která se bude táhnout nad obzorem od jihu k severovýchodu.

Jistě jste již o kabale slyšeli. Tato prastará tajná věda, duchovní systém, je tu s námi více než čtyři tisíce let. Šlo o tajné mýtické učení židovských mudrců, o nichž se hovoří již ve Starém zákoně. Kabala je zahalena do obalu legend a mýtů, aby nezasvěcené uvedla v omyl.

Každé znamení zvěrokruhu něčím vyniká. Jedni jsou skvělí řečníci, jiní perfektní manažeři a další ohromní optimisti. Víte, v čem vyniká zrovna to vaše znamení?

Víte, že na váš charakter má významný vliv i to, v jakém dnu v tydnu jste se narodili. Staří Římané tomu velmi věřili, a proto jednotlivé dny pojmenovali podle bohů. Ty pak vystihovali charakter narozeného člověka.

Momentálně jsem offline (Na Vaši otázku odpovím do 24 hodin.)

Kartářka Karin - snář a výklad snů

Znamení Štír
Specializace Výklad významu snů
Zaměření Kyvadlo, magie, tarotové karty

Většina snů má buď zcela zřejmý nebo skrytý význam. Jmenuji a Karin a zabývám se výkladem snů, které často bývají předzvěstí budoucnosti Vaší nebo vašich blízkých. Sny často také zobrazují Vaši přítomnost a Vaše skutečně city a pocity. Odhalím skutečný význam těchto snů a pomohu Vám vyřešit současné i budoucí problémy. 

Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Astrologové se na asteroidy dívají jinak než astronomové. Zatímco vědci považují asteroidy za velké kameny, které spadají do sluneční soustavy, astrologové ví, že mohou dost významně ovlivnit naše životy. Jejich existenci byste proto neměli podcenit.