Litha - letní slunovrat

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Keltská oslava letního slunovratu oslavuje nejdelší den v roce. Jsou to slavnosti světla, harmonie, rovnováhy a plodnosti. Název Litha se objevil v osmém století a pochází z latinského “zúčtování času”. Spojeny jsou s celou řadou zvyklostí a rituálů, které po stovkách let v dnešní době opět ožívají.

Letní slunovrat

Letní slunovrat je nabit nejen mocnou magií, ale i energií. Slunce je v té době na samotném vrcholu, a tak by byla škoda toho nevyužít a neposílit se, nezvýšit ochranu všeho, co je nám vzácné a drahé. I proto se ten den rozdělávají na kopcích velké ohně, aby země a nebe bylo v jedné rovnováze. Pomáhala k tomu i velká zapálená kola, která se kutálela z kopce do vody.

Keltské oslavy rovnodennosti

Nejen Keltové však slavily nejdelší den v roce. Tento den byl kouzelný pro všechny národy světa, byť nesl jiné pojmenování. Z oslav lidé neupustili ani po příchodu křesťanství. Oslavy probíhaly již od rána, kdy Keltové hledali ten správný kamínek, který by jim přesně a hladce zapadl do dlaně. Vložili do něj modlitbou své přání. Večer pak tento kamínek lidé vhazovali do posvátného ohně a doufali, že se jim přání naplní. Později lidé do ohně začali místo kamínku házet keltskou minci.

Rituály oslav Litha

Oslavy svátku Litha však nejsou spojeny pouze s ohněm a sběrem léčivých bylin, ale i s bubnováním a tancem. Popel z ohňů v tento den zapalovaných se druhý den rozhazoval po polích, aby byla zajištěna dobrá úroda. Kromě nich se do tmavé noci vyhazovali hořící košťata, jež měli lidi ochránit před zlými čarodějnicemi. Ženy v ten den vily věnce, zdobily své domovy květinami a čarovaly s bylinami. V noci pak chodily na byliny, protože v době slunovratu mají tu největší sílu, říkalo se mu svatojánské koření. Vůbec k těm nejmagičtějším patří šalvěj, levandule, rozmarýn, tymián, bazalka, verbena a další. Zapomenout nesmíme ani na devatero bylin. Během letního slunovratu se přitom byliny sbíraly za velmi přísných pravidel. Byliny se musely sbírat v naprosté tichosti. Sběratelky nesmějí promluvit, ani se ohlédnout. Devatero kvítí tvoří chrpa, kopretina, smolnička, planá růže, rozchodníček, mateřídouška, fialka, zvonek a čekanka. Byliny měly zaručit lásku, radost, zdraví, přátelství a požehnání. Byliny se pak užívaly k léčbě, do jídla, čarování i k různým magickým rituálům.

V horoskopu najdete mnohem víc než běžné planety, najít tu můžete i tzv. sestupný a vzestupný uzel, čili severní a jižní uzel (Dračí hlava a Dračí ocas). Nejde o nic výjimečného, uzly v horoskopech najdete celkem pravidelně a astrologové se o ně poměrně zajímají. Důležité je, v jakém znamení, domu se nacházeli v době vašeho narození a jaké jsou aspekty jiných planet.

Je mnoho způsobů, jak nahlédnout do své budoucnosti, jednou z nich je i věštění z kávové sedliny. Metoda, kterou s oblibou užívala i v Česku tolik oblíbená herečka Helena Růžičková. I když se to nezdá, je to překvapivě jednoduché. Pravda, i když dnes, v době překapávaných káv, to možná přeci jen komplikované bude. Pro úspěšné věštění totiž potřebujete tradiční kávu, tedy obyčejného “turka”.

Některá přísloví jsou lichá, jako třeba “Sedávej má panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě.” a některá pravdivá. Tak tomu je u přísloví “Podle sebe, soudím tebe.”. Na našem okolí nám totiž vadí nejvíce to, co se týká nás.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Iveta - výklad karet

Znamení Kozoroh
Specializace Výklad karet
Zaměření Andělské karty, cikánské karty, tarotové karty

Pro výklad karet používám cikánské, tarotové i andělské karty, se kterými mám velmi dobré zkušenosti a vím, že výklad právě z těchto karet spolehlivě funguje. S pomocí karet určím nejen obecně Vaši budoucnost, ale můžeme se zaměřit také na jednotlivé oblasti Vašho života, jako je zdraví, finance, láska.

Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62
Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62 Moje stránka, otázky a ohlasy

Soudobým velmi častým problémem je život v budoucnosti. Nějak jsme zapomněli žít v současnosti, vše odkládáme na jednou. Sníme, představujeme si, žijeme v naději, že jednou…

..a život nám utíká pod rukama.