Geomancie

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Možná jste to do dnešních dnů netušili, ale většina kostelů a synagog byla u nás postavena na základě geomantiky. Moderní geomantika se věnuje nauce vlivu krajiny a přírodních sil na člověka, jeho tělo a duši. Ukazuje nám, že s návštěvou magických míst naší krajiny, můžeme ozdravit naše tělo, očistit naše myšlení, doplnit svou energii a někdy prožít i spirituální zkušenosti. Proto nás návštěva posvátných a magických míst tak silně zasáhne, a to i na člověka bez předešlých duchovních zkušeností.

Co je geomancie

Geomancie patří k nejstarším praktikám okultní psychologie, která se užívá k předpovídání budoucnosti. Věští se ze značek nakreslených na zemi a v minulosti se užívala především k výběru toho správného místa pro stavbu anebo pro hrob. Všeobecně je možno geomancii označit za nauku o silách Země, které se snažíme porozumět a naučit se s ní pracovat. Vědu je možno přirovnat k učení Feng-šuej.

Původ geomancie?

Slovo geomancie pochází z řečtiny, ale technika věštění pochází zřejmě z arabských nebo indických zemí. S trochou nadhledu je možno přirovnat k chaldejské astrologii. Metodu věštění používal celý svět, a to bez ohledu na společenské zařazení. Dokonce se o geomancii hodně psalo. V době renesance však patřila k sedmi zakázaným pekelným uměním.

Jak se provádí geomancie

Pro provádění geomancie potřebujete tzv. geomancer. Ten pak vytváří na zdánlivě náhodném mechanismu 16 rozličných čísel v podobě bodů, z nichž v konečném výsledku vznikne tzv. geomantická mapa. Tyto body musí určit pouze ten člověk, který klade otázky, jinak jsou potom otázky zkreslené. Geomancie je složitější, než se na první pohled zdá. Je spletitá, obsáhlá a ne vždy dává přesné odpovědi. Proto je důležité, aby geomantiku prováděl pouze zkušený člověk, který se jí věnuje už delší dobu.

Lidé stromy objímají odjakživa. Už od pradávna věřili, že v sobě skrývají magickou moc a léčivou energii, která je dokáže uzdravit. Skeptikům, kteří si při pohledu na lidi omotané okolo stromu, klepali na čelo, udělala přítrž nedávno zveřejněná studie, která potvrdila, že objímání stromů je zdravé.

Na světě existuje spousta symbolů, které spojujeme se štěstím, k těm nejoblíbenějším však patří čtyřlístek. Víte, že spojitost čtyřlístku se štěstím u nás přetrvala od dob, kdy u nás ještě byli Keltové. Dodnes je ostatně jetelový trojlístek národním symbolem Irska.

Uran je v Beranu již od března roku 2011 a bude v něm až do března 2019. Je to takový louda. Aby prošel celým zvěrokruhem, potřebuje k tomu 84 let, přičemž v každém znamení se zdrží zhruba 7 let. Naposledy byl Uran v Beranu v letech 1927 až 1935.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Renáta - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Otevřte dveře k bráně osudu, zastavte se a hleďte na Váš budoucí život. Mé jméno je Renáta a věštění budoucnosti a pomoc lidem je pro mne životním posláním. Společně nahlédneme do Vaší blízké i vzdálenější budoucnosti.

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61
Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61 Moje stránka, otázky a ohlasy

Poněkud zvláštním úkazem na naší planetě jsou diamanty, nejtvrdší nerosty, které sice dokážou zdobit každou dámu, ale bohužel mají i magickou moc v podobě nositele neštěstí.