Magické Velikonoce

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika, Osud,

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Ještě před vznikem křesťanství však šlo o svátky jara, které slavily všechny kultury napříč celou zeměkoulí. Již od pradávna je doprovází řada tradic a rituálů. Je to i význačné magické období.

Tím nejvíce magickým však není ani tak Velikonoční pondělí, ale Velký pátek. Jde o den opředený tajemnem, spoustou pověr, mýty i magií. V tento den se prováděla řada magických rituálů, věštilo se a probíhaly různé obřady. V tento den se dějí různé náhody, které není radno ignorovat, protože nám ledasco mohou napovědět.

Magický Velký pátek

Již před Křesťany lidé věřili, že jde o velmi významný den, který se pohybuje na velmi tenkém ledě. Den je plný nadpřirozených sil, avšak nejen těch dobrých, ale i těch zlých. Je to den, kdy můžete kontaktovat své blízké, kteří tu už nejsou s vámi. Je to ideální den k tomu, aby se vám splnila všechna vaše vyřčená přání. Dejte si proto pozor na každé své slovo, abyste pak nelitovali. Navečer pak můžete pokusit najít v lese a ve skalách poklad. Tuto šanci máte pouze dvakrát do roka (na Velký pátek a o Svatojánské noci). Velký pátek dokonce slibuje otevření Blaníku. Večer na Velký pátek je příhodný pro sbírání bylinek, míchání mastí a vaření lektvarů, protože jejich účinek je v tento den mnohem silnější.

Další velikonoční magické rituály

Lidé všeobecně věřili, že úkony prováděné v týdnu po růžovém úplňku mají magickou moc, kterou proto využívali ke kouzlení a magickým rituálům. Šlo třeba o sbírání zelených větviček, které zapichovali za rámy obrazů svých blízkých a trámů na půdě, aby ochránili dům před vším zlým a bouří. Zelenými pruty se nešibaly pouze ženy, ale celý statek, aby zůstal zdravý. Na Velký pátek se děvčata na vdávání chodívala česat pod vrby. Když se učesaly, zapletly si vrbovou kůru copů, aby jejich vlasy byly dlouhé a zdravé. Na Bílou sobotu pak děvčata zjišťovala, jestli se vydají do světa. Do chalupy přinesly polínka, a pokud jich byl sudý počet, byl to příslib, že si tento rok najdou ženicha. Velký pátek i Bílá sobota se vyznačují očistnými rituály ohně, při němž se spaluje vše nepotřebné.

Slyšeli jste už někdy o holotropním dýchání? Vyvinul ho v sedmdesátých letech minulého století český psychiatr a psychoterapeut Stanislav Grof spolu se svou ženou a jde o techniku inspirovanou šamanskými praktikami, hypnózou, léčitelskými obřady, psychoterapeutickými a duchovními praktikami. Jedná se laicky řečeno o prohlubování a zvyšování dechu s jeho občasným zadržováním.

Jednorožec, magický tvor, jehož si lidé vážili i v době křesťanství, protože to byl symbol čistoty a panenství, jenž byl považovaný rovněž za zosobnění dobra. Pro svou sílu, odvahu a rychlost je považován za božskou bytost. V moderním pojetí pak jednorožec symbolizuje sílu, moudrost a věčný život.

Pluto je jednou ze tří planet moderní astrologie. Planeta je to tajemná, ohnivá a transformační. I když astronomové Pluto před časem vyřadili z planet, jeho vliv na náš horoskop je ohromný.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Iveta - výklad karet

Znamení Kozoroh
Specializace Výklad karet
Zaměření Andělské karty, cikánské karty, tarotové karty

Pro výklad karet používám cikánské, tarotové i andělské karty, se kterými mám velmi dobré zkušenosti a vím, že výklad právě z těchto karet spolehlivě funguje. S pomocí karet určím nejen obecně Vaši budoucnost, ale můžeme se zaměřit také na jednotlivé oblasti Vašho života, jako je zdraví, finance, láska.

Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62
Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62 Moje stránka, otázky a ohlasy

Existuje spousta proroctví, které více, či méně ovlivnily svět. K těm nejvýznamnějším patří proroctví svatého Malachiáše, jež je často označováno “Proroctví o posledním papeži”. V reálu toho však Malachiáš předpověděl mnohem víc.