Etikoterapie

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Osud,

Etikoterapie je metodou, která vychází z myšlenky, že nemoci a její příznaky nemohou vzniknout sami od sebe, ale vznikají jako vnější výraz vnitřního nesouladu uvnitř člověka. Nesoustředí se na odstranění příznaků, ale odhalování vnitřních příčin.

O etikoterapii

Souhlasí s tvrzením Sokrata, který už před 2400 lety tvrdil, že nemoci těla, jež by byly odděleny od duše neexistují. Jeho žák, Platon, hlásal, že největší chybou, které se při léčení dopouštíme, je, že lékaři těla zároveň neléčí i duši. Nesmyslní jsou podle něj i dva rozliční lékaři, tělo i duše se má léčit najednou. Metoda vychází z toho, že negativní pocity mohou poškozovat naše zdraví. Pokud tyto emoce pustíte do svého nitra, neonemocní pouze duše, ale i tělo. Pokud se tedy ve vašem životě objeví nemoc, signalizuje že ve vašem životě není něco v pořádku.

 Historie etikoterapie

Etikoterapii založil v třicátých letech minulého století Mudr. Ctibor Bezděk. Za rozvoj pak vděčí lékaři Vladimíru Vogeltanzovi, podle něhož současná medicína nemůže splnit své pravé poslání, tedy uzdravit celého člověka (těla i duše). Pokud k tomu u etikoterapie má dojít, je nutné zbavit ho dosavadního způsobu života. Není proti klasické medicíně, jen ji doplňuje.

 Když se nemoc duše projeví nemocí v těle

Když se duše rozhodí může se objevit bolest hlav, nebo migréna. Častým projevem jsou rovněž i rozličné poruchy spánku, bolesti zad, únavový syndrom, chronické choroby trávicího traktu (průjmy, vředy, Crohnova choroba nebo Ulcerózní kolitida). Do této kategorie náleží rovněž i různé gynekologické obtíže, těhotenské obtíže, lupénka, akné, atopický ekzém, unavená pokožka, nemoci oběhového systému (vysoký krevní tlak, bušení srdce, arytmie), alergie, astma, obezita i anorexie.

Tak už se nám blíží, čas Vánoc odezněl a obchody nelenily a hned na nás vytáhly růžovou a záplavu srdíček. Ano, již brzy bude svatý Valentýn. Zatímco jej však, na rozdíl od Mikuláše, u nás bereme jako komerční svátek, pro vylepšení povánoční poněkud pozastaveného prodeje, jinde jde o velmi oblíbený a tradiční svátek.

Víra v magickou moc planet sahá do hluboké minulosti. Již naši předkové věděli, že jejich vliv na Zemi je výrazný. Planety přitom významně ovlivňují nejen úrodu, počasí a zvířata, ale i chování lidí a jejich charakter. Vše závisí na tom, v jaké pozici planety při narození byly postaveny.

Vizualizace představuje velmi zajímavý a zvláštní nástroj esoteriky, který nám může pomoci s celou řadou problémů. Zapojena do ní je představivost, kdy si při její aplikaci představujete obrazy toho, čeho chcete dosáhnout.

Momentálně jsem offline (Na Vaši otázku odpovím do 24 hodin.)

Kartářka Karin - snář a výklad snů

Znamení Štír
Specializace Výklad významu snů
Zaměření Kyvadlo, magie, tarotové karty

Většina snů má buď zcela zřejmý nebo skrytý význam. Jmenuji a Karin a zabývám se výkladem snů, které často bývají předzvěstí budoucnosti Vaší nebo vašich blízkých. Sny často také zobrazují Vaši přítomnost a Vaše skutečně city a pocity. Odhalím skutečný význam těchto snů a pomohu Vám vyřešit současné i budoucí problémy. 

Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Pověry jsou úzce spjaty s nepochopením s některými složitostmi života. Pověry přináší řešení tam, kde neznáme odpověď. Známe pověry vysvětlující, zasahující, ochranné i věštící. Velká většina pověr je úzce spjata s nějakou etnickou, geografickou nebo kulturní oblastí.