Magická moc šípku přitahuje lidi již po staletí

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Nastal podzim, doba sklizně. Příroda je bohatá a štědrá, obdařila nás spoustou lahodných a chutných plodů, jichž si po správné úpravě můžeme užívat i v té nejtužší zimě. Při sklízení těchto darů nezapomeňte na šípky.

Šípkový keř býval královnou všech květin. Už ve starověku byl zasvěcen bohyni lásky, krásy a plodnosti. Jeho význam dodnes nepoklesl. Vedle bohyní Afrodity a Venuše je spojován i s Pannou Marií. Vůně má schopnost léčit emocionální rány, obnovuje víru a uzdravuje naši schopnost milovat.

 O šípku

Šípky se u nás nepěstují. Rostou divoce na suchých místech, okrajích cest, polí a lesů. Keře jsou vysoké až několik metrů a mají dlouhé trnité větve podobné prutům. Keř kvete na přelomu června a července. Na sušení se sbírají šípky nepřezrálé, tvrdé, když mají naoranžovělou barvu. Sbírají se do prvních mrazíků. Ty totiž dají plodům šípku nasládlou chuť, která je vhodná už pak jen na výrobu marmelád. Tradiční dobou sběru je doba od září do října.

 Léčivé účinky šípku

Plody šípku mají močopodný účinek, zastavují krvácení, snižují hladinu cholesterolu v krvi, zpomalují ukládání ateromatózních látek v cévách, snižují lámavost vlásečnic, zvyšují využití vitamínu C, podporují tvorbu protrombinu a podporují rekonvalescenci. Pití šípkového nápoje je vhodné, pokud si chcete pročistit ledviny a chcete se zbavit písku nebo kamenů v močovém měchýři, žlučníkových kamenů a infekce. Šípek posiluje imunitu, zlepšuje hojení kostí i vylučování žaludku. Nápoj je vhodný popíjet i pro dobíjení energie. Může pomoci s pocity rezignace, pasivity a apatie.

 Magické a rituální použití šípku

Šípek se používal od dávných dob pro různé magické rituály, jež doplňovaly psychické síly, léčebné účinky, štěstí i ochranu. Užíval se k věštění lásky. Květ se používala k provádění milostných kouzel. Šťáva se přidávala do koupelí k přivolání lásky. Plody se nosívaly i ve formě náhrdelníku, aby dívkám přitáhla lásku. Šípkový čaj vypitý před spaním vyvolává prorocké sny. Okvětní plátky se neházely pouze na postel novomanželů, ale i okolo domu, a to z praktického hlediska, měly odehnat všechny chmury a uklidňovaly hádky v domácnosti.

Křemen patří k těm nejstarším materiálům na zemi. Jeho průhledně bílé krystaly již po tisíciletí fascinují lidi po celé zeměkouli. Křemen může mít různou barvu, přičemž každé z nich je přisouzena jiná vlastnost. Díky své jedinečné spirálové krystalické podobě patří k nejléčivějším krystalům a zesilovačům energie vůbec.

Vánoce je možno slavit několika různými způsoby. Pokud toužíte po jejich harmonickém prožití, můžete se inspirovat Feng Shuei. Nemusíte se obávat, není to o tom, abyste se vzdali českých tradic, ale jde spíše o zklidnění, harmonizaci a vytvoření přátelské atmosféry.

 

Váha je jediným neživým znamením v celém zvěrokruhu. Mnoho moderních astrologů považují váhy za nejvíce žádoucí znamení v celém zvěrokruhu. Právě v tomto období totiž vše vrcholí. Sklízí se to, co se zaselo jaře. Všechno je na miskách vah. I proto jsou váhy tak vyzrálé, civilizované a dobře vypadající. Váhy jsou znamením spravedlnosti, rovnováhy a harmonie.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Renáta - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Otevřte dveře k bráně osudu, zastavte se a hleďte na Váš budoucí život. Mé jméno je Renáta a věštění budoucnosti a pomoc lidem je pro mne životním posláním. Společně nahlédneme do Vaší blízké i vzdálenější budoucnosti.

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61
Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61 Moje stránka, otázky a ohlasy

Co se dělo dříve a skutečně naše duše žije déle, než tělo a převtěluje se stále dokola a dokola tak, že máme za sebou minulé životy, ale nejspíš budeme dále žít v novém, dalším životě? Téma minulých životů je dost kontroverzní, co se týče diskuzí, protože existují zarytí odpůrci něčeho takového, kteří tvrdí, že jakmile člověk zemře, odejde s ním a tak zemře i duše a něco jako převtělování rozhodně neexistuje.