Voodoo

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy,

O Voodoo se říká ledacos. Slovo Voodoo pochází z afrického jazyku Fon, jímž se v současnosti hovoří ve státu Benin. V překladu do češtiny znamená “božstvo” nebo také i “modla”. Historie Voodoo sahá až do doby 15 000 let před Kristem. V té době vzniklo někde okolo egyptských pyramid.

Magie nebo náboženství?

I když je Voodoo považováno za magii a ne vždy bílou magii, ve skutečnosti jde o náboženství, které vychází z uctívání předků a reinkarnace. Dále vzývá Boha Loa o výklad budoucnosti. Věřili v to, že ten, kdo nebyl během svého života dobrým člověkem, v budoucnu ho Loa potrestá. Trest mohl spočívat v přídělu duchovních překážek, ale i v tělesném postižení. Těžké hříchy jsou potrestány neštěstím, chorobou nebo znovuzrozením ve zvířecí podobě. Ti nejhorší lidé se pak zrodí jako Diab, čili ďáblové, kteří ztrpčují život jiným. Setkáváme se s nimi do dnešních dnů.

Voodoo = rituální panenky

Díky Hollywoodu máme Voodoo ponejvíce propojené s rituálními panenkami, jejichž prostřednictvím můžeme svému nepříteli pořádně zavařit a mnohdy jej i zcela zlikvidovat. Pravdou však je, že ve skutečnosti není Voodoo o zlu, ale o dobru, léčbě, ochraně a uzdravení. Voodoo také pomáhá najít práci, najde vám partnera a pomůže vám s těhotenstvím. Duchové chrání možné zneužití panenek a pamatujte si, že podle Voodoo se vám dobré skutky v budoucnu oplatí dobrým a ty zlé tresty.

Zapomeňte na Zombie

Oživování mrtvol Voodooo doopravdy nedovede. Jde o trik, který má zvýšit prestiž šamana. oživení mrtvoly je pečlivě připravené kouzlo, kdy zvolená osoba obdrží přesně odměřenou dávku jedu, který způsobí letargii a dojem, že umřel. Může být dokonce i pohřben. Mrtvým zůstane do té doby, než ho šaman protijedem z letargie opět nevyprostí.

Voodoo bylo v minulosti lidmi hodně zneužíváno politiky, jež se snažili upevnit svou moc. K nejznámějším z nich patří zejména haitští diktátoři. Nejproslulejší byl Francois Duvalier, který byl prezidentem Haity od roku 1957 až do 1971. Považoval se za poloboha a nechal schválit zákon, díky němuž se stal doživotně prezidentem. Pro upevnění svého místa přitom neváhá užít i těch nejtvrdších a nejtemnějších prostředků Voodoo. Spolu s vlastní gardou užívali Voodoo tím nejtemnějším způsobem. A ve jméně Voodoo odstranili na 30 000 Haiťanů. I proto se dodnes Voodoo obává řada lidí po celém světě.

Jak změnit svůj život s pomocí pozitivních afirmací

Vše, co jsme, je výsledkem toho, co jsme si mysleli. Naše mysl je všechno, co si myslíme, že se staneme.

Buddha

Zpříjemňujete si své chvíle sklenkou lahodného moku? Neděláte nic výjimečného. Vínu holdovali již naši panovníci před několika stovkami let. Každý z nás však má rád něco jiného. Tušili jste však, že naše preference mohou mít na svědomí nejen naše chuťové pohárky, ale i hvězdy? Pojďte se spolu s námi podívat na to, jaké znamení má víno nejraději a jaké byste proto měli daným osobám vybírat.

Slyšeli jste už někdy o holotropním dýchání? Vyvinul ho v sedmdesátých letech minulého století český psychiatr a psychoterapeut Stanislav Grof spolu se svou ženou a jde o techniku inspirovanou šamanskými praktikami, hypnózou, léčitelskými obřady, psychoterapeutickými a duchovními praktikami. Jedná se laicky řečeno o prohlubování a zvyšování dechu s jeho občasným zadržováním.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Regína - Horoskop na tento rok

Znamení Vodnář
Specializace Magie, tarot, hvězdy, kyvadlo
Zaměření Osobní horoskop na celý rok

Zajímají Vás události, jež čekají právě Vás v tomto pro mnohé možná obtížném roce? Jmenuji se Regína a s pomocí horoskopu na tento rok určíme štastné i méně štastné okamžiky, které Vás v tomto roce čekají. Říká se, že štěstí přeje připraveným, buďte i Vy připraveni na svoji budoucnost a Váš život se stane jednodušším. 

Zašlete mi SMS ve tvaru VESTIT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru VESTIT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Potom, co jsme vám představili knihu “Čtyři dohody” od Dona Miguela Ruize, přichází na řadu jeho další dílo, které má i karetní podobu a rovněž i tu u nás zdařile prezentuje již po řadu let Jaroslav Dušek.