Symboly štěstí

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika, Osud,

Symboly štěstí je jich mnoho a doprovází nás od počátku lidstva. Mají různou podobu. Věříme, že nám přinesou štěstí nebo nás ochrání před vším zlým. Nosíme je proto v kapse, v peněžence, na krku, stojí na našem stolku, máme je pod polštářem, houpou se nám na zrcátku v autě, visí nám u dveří i na zdi. Říkáme jim také talismany nebo amulety. Vážně jsou tak kouzelné?

Své vlastní symboly štěstí najdete napříč celým světem. Ve střední Evropě je symbolem štěstí prasátko, a proto si jej lidé dávají v té nejrůznější podobě. Víra v toto zvíře pochází ještě z dob, kdy se většina Evropanů živila zemědělstvím a takové pěkně vypasené prasátko představovalo hojnost a bohatství. Ostatně prase bylo pro starověké Germány posvátným zvířetem. Díky svému neustálému rýpání se v zemi a hledání potravy, bylo považováno za ztělesněného hledače pokladů. Symbolika prosperity, plodnosti a síly mu ostatně zůstala až do dnešních dnů. Ještě před 100 lety se věřilo, že pokrm z vepřového na novoroční tabuli znamená štěstí pro každého.

Symboly pro štěstí sbíraly už v době kamenné, tehdy to byly zuby a drápy zvířat, později pak mince protože je měly chránit před chudobou. Později přibyla podkova a další symboly. Symbolice se věnovali i odborníci, kteří testovali, zda symboly doopravdy štěstí přinesou anebo ne. Zjistilo se, že symboly štěstí podporují víru, dodávají sebedůvěru a tato skutečnost je schopna potom i hnout skalou. Pokud jim tedy věříme, symboly dokáží podpořit naši psychiku, dodat odvahu, motivovat a přesně toto všechno je důležité k tomu, abychom docílili toho, po čem toužíme a byli šťastní.

Jaké jsou nejčastější symboly štěstí?

Vedle prasete, zubů, drápů a podkovy symboly štěstí jsou i čtyřlístek, zaječí pacička, hvězda, slunce, slon se zvednutým chobotem, zlatá rybka, beruška, drozd, jmelí, střepy, číslo sedm, kominík, pavouk, kapří šupina, mince, triangl, skaraeus, padající hvězda, kometa, hroch, lapač snů, medvídek, srdíčko, muchomůrka, ohňostroj, bílá svíce a také třeba čínský drak nebo lampion.

Vánoce je možno slavit několika různými způsoby. Pokud toužíte po jejich harmonickém prožití, můžete se inspirovat Feng Shuei. Nemusíte se obávat, není to o tom, abyste se vzdali českých tradic, ale jde spíše o zklidnění, harmonizaci a vytvoření přátelské atmosféry.

 

Léčba koloidním stříbrem ovládla svět. Je často označován za všelék. Poradí si s nachlazením, chřipkou, kašlem i opakující se rýmou. Koloidní stříbro totiž dokáže zničit viry i choroboplodné baktérie, neničí však pro tělo prospěšné aerobní baktérie. Koloidní stříbro tak chrání a podporuje imunitu, napomáhá regeneraci a jelikož aktivuje trávicí enzymy, zlepšuje i trávení.

“Největším jedem života je sebelítost.”
  Vladimír Páral

Občas tomu tak je, jednou jdeme nahoru a jindy zas dolů. Někdy si s námi život umí doopravdy pohrát a někdy je i velmi krutý. Jednou za čas máme všichni nárok propadnout skepsi, nikdy by však tento stav neměl probíhat dlouho.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Lída - andělské karty

Znamení Beran
Specializace Pomoc v obtížných životních situacích
Zaměření andělské karty, magie

Zeptejte se na Váš osud přímo Vašich andělů. Andělské karty jsou propojením právě s těmito anděli, kteří Vás opatrují a provázejí Vaším životem. Andělé Vám pomáhají splnit životní poslání a úkoly, díky kterým se stáváte lepšími.

Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64
Zašlete mi SMS ve tvaru ANDEL datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 64 Moje stránka, otázky a ohlasy

Pronásledují vás ve spánku černé můry plné smrti? Umíráte? Jste mrtví anebo se to mrtvolami ve vašich snech jen hemží? Jde o jedny z nejděsivějších snů, které můžeme mít. Často nás budí uprostřed noci. Bojíme se jich. Víte, co takovéto morbidní sny znamenají? Doopravdy se jich máme bát?