Význam jména Eliška z astrologického hlediska

Článek na téma: Astrologie, Duchovní život, Horoskopy, Osud,

5. 10. slaví svůj svátek Eliška. Oblíbené to české jméno, jméno královen. Jde vlastně o českou variantu jména Alžběta. Zvukově má blízko ke svému původnímu hebrejskému jménu Elíšebah, tedy “zapřísahala jsem se Bohu”.

Eliška je však i domácím tvarem anglického Elisabeth. Střetnout se tu můžeme i s tvary Eli, Elza, Líza, Elinka, Elča, Elis a Elina. Její jinou verzí je i Alice.

 Nositelky jména Eliška

Elišky jsou zajímavé a okouzlující ženě, jež si po celý svůj život uchovává mladistvého ducha. Jméno dává nositelkám prostor pro hravost i fantazii. Muži jí leží u nohou, a to bez ohledu na to, zda je teprve malou holčičkou anebo zralou ženou. Není to však typ ženy, který by to zneužíval. Chrání své nitro. Je pro ni nanejvýš důležité, aby v dětství přijímala spoustu rodičovské lásky, jinak ji v dospělosti nebude umět dávat ostatním.

 Významné nositelky jména Eliška

V české historii jméno Eliška nosily významné české královny, jako Eliška Rejčka nebo Eliška Přemyslovna. Nejinak se jmenovala i manželka Jana Lucemburského, matka Karla IV i žena Karla IV., tedy Eliška Pomořanská. Jmenovaly se tak i české spisovatelky a aktuálně Eliška Balzerová, Eliška Zbranková nebo modelka Eliška Bučková.

 Charakteristika jména Eliška

Toto velmi oblíbené jméno nese svobomyslnou energii a podporuje ženskost nositelky. Vede ji k cílům přesahující každodennost a posunuje její vnímání k duchovním hodnotám. Svůj smysl života hledají ve vztazích. Elišky jsou bystré, vnímavé a společenské. Jméno podporuje samostatnost a nezávislost. Má dost energičnosti a nadšení. Vrhají se do rozličných aktivit, které spolu třeba ani nesouvisí. Svým nadšením dokáže strhnout druhé. Její jméno posiluje paměť, tvořivost, kreativitu, vztah k umění a estetice. Elišky jsou rozhodné a odhodlané. Elišky touží po souznění a porozumění. Ve spojení s problematickou energií při narození je Eliška plašší a uzavřenější. Žije pak ve svém vnitřním světě.

 Negativa jména Eliška

Eliška je emancipovaná sebevědomá žena, která má problém s autoritami. Nesnese především ty falešné. Neplýtvá slovy, ale s kritikou se nepáře. Je pěkně umanutá a tvrdohlavá, jen těžko ji přesvědčíte o nepravdě. Má sklon stahovat se do sebe a nekomunikovat. Často se cítí neoceněná, zneužívaná a vyčerpaná. Je tomu tak i proto, že se rozptyluje více věcmi najednou. Je také zbrklá. Má hodně plánů a představ, které však neumí dotáhnout. Má problém stát s nohama na zemi.

 Doporučení

Eliška je bezesporu energické a velice ženské jméno. Oslovení Elo jí přidá na dynamice a soutěživoti, zvyšuje však citlivost a uzavřenost a komplikuje jí život. Eli přidává dynamiku, citlivost, obavy, odpoutává od reality, zvětšuje ale odhodlání a nesmlouvavost. Líza je pozitivní a příjemné řešení toho, jak docílit, aby Eliška byla spokojená v rodinném zázemí a byla více tvořivější a jistější. Lízy dokážou i kompromisy. Nicméně ztrácí základ charakteristiky svého jména.

Jméno Eliška není vhodné dávat tomu dítěti, kde se vyskytuje číslo 5. Hodí se pro Raky, Panny a Kozorohy.

Opál je minerál, polodrahokam, který může být bílý, růžový, černý, béžový, modrý, žlutý, hnědý, oranžový, červený, zelený i fialový. A také může být průhledný, mléčný, duhový, ohnivý, skelný i bez ohně. Jde o kámen s jemnými vibracemi, jež probouzí duševní a mystické vize. Napomáhá k objevení a projevení skutečného já. Je to karmický kámen, který nás učí, že vše, co vyšleme ven, se nám vrátí a v mnohem větší míře.

Pověry jsou úzce spjaty s nepochopením s některými složitostmi života. Pověry přináší řešení tam, kde neznáme odpověď. Známe pověry vysvětlující, zasahující, ochranné i věštící. Velká většina pověr je úzce spjata s nějakou etnickou, geografickou nebo kulturní oblastí.

Důležitou součást magie tvoří amulety, které mají svou mocnou silou, magickou energií, ochránit svého majitele před pohromami a zlými vlivy. A kromě toho dokáže i spoustu špatného od nositele odvrátit.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Regína - Horoskop na tento rok

Znamení Vodnář
Specializace Magie, tarot, hvězdy, kyvadlo
Zaměření Osobní horoskop na celý rok

Zajímají Vás události, jež čekají právě Vás v tomto pro mnohé možná obtížném roce? Jmenuji se Regína a s pomocí horoskopu na tento rok určíme štastné i méně štastné okamžiky, které Vás v tomto roce čekají. Říká se, že štěstí přeje připraveným, buďte i Vy připraveni na svoji budoucnost a Váš život se stane jednodušším. 

Zašlete mi SMS ve tvaru VESTIT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru VESTIT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Možná jste to do dnešních dnů netušili, ale většina kostelů a synagog byla u nás postavena na základě geomantiky. Moderní geomantika se věnuje nauce vlivu krajiny a přírodních sil na člověka, jeho tělo a duši. Ukazuje nám, že s návštěvou magických míst naší krajiny, můžeme ozdravit naše tělo, očistit naše myšlení, doplnit svou energii a někdy prožít i spirituální zkušenosti. Proto nás návštěva posvátných a magických míst tak silně zasáhne, a to i na člověka bez předešlých duchovních zkušeností.