Tajemství snů

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Duchovní mystika,

Od dob Sigmunda Freuda vznikla celá řada nejrůznějších teorií o snech. Byly provedeny i fascinující vědecké objevy na poli biologie i neurologie. I když jsme pootevřeli vrátka, stále nám skutečné tajemství snů uniká. Stále nevíme skutečnou podstatu, ani význam.

 

Sny se objevují REM i NREM spánkových fázích. Sny, které se zdají v REM fázi jsou velmi živé, barevné a často nelogické. První sny se objevují již 70 minut po usnutí a jsou dlouhé zhruba 10 až 30 minut. Během noci se zdají zhruba 4x. Každý normální člověk pak během jedné noci prožije celkem 6-7 snů. Po probuzení si jen necelá polovina žen vybaví sotva jeden z nich.

 Co si o snech mysleli naši předkové

Ve starověkém Egyptě byli lidé přesvědčeni, že sny přináší poselství dobrých i zlých duchů. Byli velmi zběhlí ve výkladu snů. Právě z této doby pochází jeden z nejstarších snářů. Sny se používaly i k věštbě. Řekové výklad snů mnohonásobně povýšili. Vytvořili věštírny, stavěli snová orákula. Výkladu snů se věnovali i studovaní filozofové. I Arabové využili tajemství snů ke svému prospěchu. Dle něj kupřikladu islám založil prorok Mohamed. K těm nejlepším vykladačům snů však patřili Židé. Výkladu snů se věnovali i Indiáni v Jižní a v severní Americe. Víte, že podle svých výjevů ze snů pojmenovávali své děti, které se v daný den narodily? V Číně ze snů vykládali zdravotní stav spícího. Čínští mudrcové totiž věřili, že ve spánku z těla uniká vědomí, které pak cestuje po nadpozemských říších. Tajemství snů lákalo i Křesťany. Papežové to sice zakazovali, protestanti se tomu však bránili. podle nich sny ukazují jací ve skutečnosti jsou, oproti tomu, jací by chtěli být.

 Jak si nejlépe zapamatovat a vyložit své sny

Pokud si chcete pamatovat své sny, dříve než večer ulehnete ke spánku, opakujte si: “Dnes se mi bude v noci něco zdát a já si to zapamatuji.” Na noční stolek si připravte blok a pero a jakmile se probudíte, vše, co si pamatujete, si do něj zapište. Jestli se probudíte v noci, zapište si, co se vám zdálo. Co bylo ve vašem snu důležité, má prioritu. Nezapomeňte si poznamenat, jestli to byl sen pozitivní, negativní, srdceryvný, strašidelný, děsivý apod. Neděste se. I na první pohled ošklivé sny, mohou znamenat přesný opak.

Vánoce je možno slavit několika různými způsoby. Pokud toužíte po jejich harmonickém prožití, můžete se inspirovat Feng Shuei. Nemusíte se obávat, není to o tom, abyste se vzdali českých tradic, ale jde spíše o zklidnění, harmonizaci a vytvoření přátelské atmosféry.

 

Kdybychom chodili po městě nazí, asi bychom dobře nedopadli. Velmi rychle bychom skončili za mřížemi. Na nahotě však není nic špatného. Vždyť jsme se nazí narodili a nazí taky nakonec skončíme. Oblečení je navíc jen tunning pro nedokonalé tělo.

Sny o vodě patří k těm nejběžnějším, avšak zároveň i k těm nejsilnějším. Není se však čemu divit, vždyť voda je všude okolo nás a střetáváme se s ní v každodenním životě. Je nezbytná pro život. I přes tuto skutečnost zůstává pro nás tajemná, nebezpečná a destruktivní. Spousta lidí z ní má nejen respekt, ale skutečný ohromný strach. Ve vodě totiž nedokážeme žít, můžeme se v ní utopit a v podobě záplav anebo tsunami představuje i ohromnou devastaci okolí.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Regína - Horoskop na tento rok

Znamení Vodnář
Specializace Magie, tarot, hvězdy, kyvadlo
Zaměření Osobní horoskop na celý rok

Zajímají Vás události, jež čekají právě Vás v tomto pro mnohé možná obtížném roce? Jmenuji se Regína a s pomocí horoskopu na tento rok určíme štastné i méně štastné okamžiky, které Vás v tomto roce čekají. Říká se, že štěstí přeje připraveným, buďte i Vy připraveni na svoji budoucnost a Váš život se stane jednodušším. 

Zašlete mi SMS ve tvaru VESTIT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru VESTIT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Filipojakubská noc byla úzce spjata se stavěním májky a rovněž i s líbáním na prvního máje. I proto se obvykle staví 30. dubna nebo 1. května. Jde o ozdobený vysoký kus kmene stromu, jež zdobí proutěný věnec, květiny, listy a záplava stuh. Dodnes se u nás slaví zejména na vesnicích. Májka se však nestaví pouze v České republice, ale i v jiných evropských zemích.