Mandaly

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy,

Mandaly jsou v současnosti velice oblíbené a vyhledávané. Jejich příběh se však píše tisíce let, protože ty první, se objevují již v paleolitu. I když mandala, čili magický kruh, pochází ze sanskrtštiny, samotné mandaly se objevují po celém světě, v různých kulturách i v náboženstvích.

Co jsou mandaly

Mandaly symbolizují koloběh života, kruh, který se všude kolem nás opakuje, myšlenku, která se drží víry, že život nikdy nekončí. Mandaly mají mocný duchovní význam, a to nejen pro buddhisty. Dodnes se užívají v rámci psychoterapie i meditace, spojující lidi s vesmírem. Mandaly prezentují jednotu a harmonii. Význam jednotlivých mandal se obvykle liší. Každá je svým způsobem unikátní a každá by měla sloužit jako nástroj duchovní cesty anebo symbolizuje kosmický a psychické vyrovnání.

Jak je možno užívat mandaly

Mandaly se vyznačují tím, že jsou velice atraktivní. Svým designem působí na podvědomí a ovlivňují jej. Mandala působí kreativně, antistresově, pozitivně, relaxačně, očistně i ozdravně. A když je to zapotřebí, můžete mandalu užít i jako hypnotikum. Užít je jde v rámci meditace, artetarapie i psychoterapie. Vlastnoruční tvorba mandal umožňuje vyčistit si hlavu, nahlédnout do sebe, promyslet si, co bude dál a vyléčit si své rány. Je přitom jedno, jestli ji tvoříte barevným pískem, malbou nebo kreslením.

Léčba mandalou

Je vlastně jedno, jestli mandaly budete kreslit na papír pastelkami anebo je budete malovat na hedvábí. Pomoci si můžete i se stáhnutím šablon z internetu. Neexistují žádná pravidla, co se týče vzorů mandal. Dokonce mandaly nemusí být pouze kruhem. Inspirujte se tím, co jste někde viděli, co se vám líbí, co vás zrovna napadne. Popusťte svou fantazii, pocity i emoce a tvořte to, co vás zrovna napadne. Vaše hotová mandala bude v konečném výsledku odrážet vaše nitro v okamžiku svého vzniku. U hotové mandaly si všímejte, jaké barvy jste užívali a jakým jste se naopak vyhýbali. Všímejte si měkkých i tvrdých linií, zubů a dalších prvků na obrázku. Propojte své pocity s mandalou.

Branišovský les, nebo také Les Bor, je jedním z nejstrašidelnějších míst u nás. Najdete ho u Českých Budějovic u sídliště Máj, nedaleko čtvrti Zavadilka a u obcí Branišov, Mokré a Třebín. Nejstrašidelnějším lesem je proto, že jej provází tajemná minulost, která je protkána podivnými příběhy plných děsu. Dodnes v něm prý můžete slyšet zvláštní zvuky, kroky a potkat zde můžete temný přízrak nebo rudě planoucí oči.

To, že zde věci fungují jinak, než by měly, dokazují i různé fotografie, na nichž jsou zachyceny průhledné siluety.

Zaujaly mne knihy o sextrologii. Jde o knihy, které se zabývají podstatou erotiky z východního pohledu, a to zejména z Indie a Číny. Vytváří charakteristiku lidí v souvislosti s astrologií a pak v její souvislosti k sobě přiřazuje vhodné sexuální protějšky.

Mantrou je myšlena jedna nebo více slabik slov, které se vyznačují především určitou zvukovou vibrací. Pod pojmem mantra se skrývá mystický nebo také posvátný text, magická formule nebo tajemství. Slovo pochází ze sanskrtštiny a objevuje se především v hinduismu, budhismu a u dalších asijských náboženství.

Momentálně jsem offline (Na Vaši otázku odpovím do 24 hodin.)

Kartářka Karin - snář a výklad snů

Znamení Štír
Specializace Výklad významu snů
Zaměření Kyvadlo, magie, tarotové karty

Většina snů má buď zcela zřejmý nebo skrytý význam. Jmenuji a Karin a zabývám se výkladem snů, které často bývají předzvěstí budoucnosti Vaší nebo vašich blízkých. Sny často také zobrazují Vaši přítomnost a Vaše skutečně city a pocity. Odhalím skutečný význam těchto snů a pomohu Vám vyřešit současné i budoucí problémy. 

Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Přeslička je úžasnou bylinou, která na zemi rostla mnohem dříve, než po ní začali chodit lidi. Pravda, v minulosti měla trochu jinou podobu, rostla do výše palem. Bylina patří k superbylinám, jež je označována za univerzální lék.