Bahaismus

Článek na téma: Duchovní život, Esoterické vědy, Osud,

Pod pojmem Bahaismus se skrývá nejmladší náboženství na světě známé i jako Bahá’í, což je abrahámovské monoteistické náboženství jehož zakladatelem je Bahá’u’lláh. Věřícími je považován za posledního z řady Božích poslů.

Jak vznikl Bahaismus

Jde o moderní náboženství, jež se zrodilo v polovině 19. století, kdy mladý kupec z perského města Šírazu začal lidstvo připravovat na příchod Božího projevu. Položil základy náboženství tzv. bábismu. Za své přesvědčení a učení byl uvězněn a následně i brutálně popraven v roce 1850 v Tabrízu. Stejně jako jeho 20 000 následovníků, jež zahynuly během mnoha masakrů po celé Persii.

 Bahá’u’lláh

Přislíbeným Božím projevem měl být Mirzá Husajn’Alí, čili Bahá’u’lláh, který se pak stal zakladatelem Bahaismu. V roce 1863 v Bagdádu, kde pobýval ve vyhnanství, prohlásil, že jeho příchod představuje naplnění proroctví všech ostatních náboženství. Jeho úkolem pak je přivést lidstvo do vyšší úrovně vývoje, kterým má být jednota ras, národů a etnik na zemi. Jeho svatyně v izraelském Bahdží je dodnes cílem všech Bahaistů z celého světa a místem, k němuž se všichni obracejí při modlení. Do ostatních částí světa, a to i do Evropy, rozšířil tuto víru nejstarší syn Bahá’u’lláha - Abdu’l-Bahá. Došlo k tomu ve dvacátých letech minulého století. V práci svých předků pak pokračoval i jejich vnuk Shoghi Effendi Rabbáni.

 Základní pravidla bahaismu

  • Stojí o sjednocení celého lidstva všech ras a národností.

  • Usilují o celosvětový trvalý mír.

  • Hlásá, že každý musí sám hledat pravdu nezávisle na jiných.

  • Je pro jednotný základ všech náboženství, víru v jednoho Boha.

  • Pravdivé náboženství musí být v souladu s rozumem a vědeckými poznatky, protože pravda je jen jedna.

  • Snaží se o zbavení všech předsudků.

  • Zastává se zajištění úplné rovnoprávnosti mužů a žen.

  • Angažuje se v odstranění extrémního bohatství i chudoby.

  • Věnuje se zabezpečení všeobecného vzdělání.

  • Snaží se o vytvoření celosvětové federace národů a celosvětového náboženství.

  • Ráda by prosadila jednotný celosvětový jazyk, ideální je prý Esperanto.

  • Touží po mezinárodním soudu, který by řešil národní spory.

 Bahaismus v současnosti

Dnes Bahaismus vyznává na 4 miliony lidí žijících ve 166 různých zemí, a to především v oblasti třetího světa. Jejich svatyně patří k těm nejhezčím. Centrálou je Dům spravedlnosti v Haifě. I přesto, že bahaismus je v současnosti v Íránu je tu největší menšinou, úřady víře odmítají udělit právní status a bahaisty vytrvale pronásledují.

Nepodceňujte řeč svého těla

Neverbální komunikace, řeč těla či soft skills, vytváří obraz naší osobnosti a dojmu, jaký na své okolí zanecháváme. Není radno ji podceňovat, protože jen stěží s ní dokážeme manipulovat.

Některá přísloví jsou lichá, jako třeba “Sedávej má panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě.” a některá pravdivá. Tak tomu je u přísloví “Podle sebe, soudím tebe.”. Na našem okolí nám totiž vadí nejvíce to, co se týká nás.

Ve skutečnosti je mylné Ogham označovat za keltskou metodu věštění, protože Ogham je ve skutečnosti keltská abeceda, která se k věštění užívá. Systém se velmi podobá věštění runami.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Iveta - výklad karet

Znamení Kozoroh
Specializace Výklad karet
Zaměření Andělské karty, cikánské karty, tarotové karty

Pro výklad karet používám cikánské, tarotové i andělské karty, se kterými mám velmi dobré zkušenosti a vím, že výklad právě z těchto karet spolehlivě funguje. S pomocí karet určím nejen obecně Vaši budoucnost, ale můžeme se zaměřit také na jednotlivé oblasti Vašho života, jako je zdraví, finance, láska.

Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62
Zašlete mi SMS ve tvaru KARTA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62 Moje stránka, otázky a ohlasy

Kdybychom chodili po městě nazí, asi bychom dobře nedopadli. Velmi rychle bychom skončili za mřížemi. Na nahotě však není nic špatného. Vždyť jsme se nazí narodili a nazí taky nakonec skončíme. Oblečení je navíc jen tunning pro nedokonalé tělo.