Faustův dům

Článek na téma: Duchovní život, Záhady života, Duchovní mystika,

Praha je plná magických, tajemných, strašidelných i děsivých míst, jedním z nejtajemnějších je však bezesporu Faustův dům, ten s číslem 502, který stojí na Karlově náměstí. Opředen je velmi podivnou minulostí a dodnes vzbuzuje posvátnou hrůzu.

O Faustovi ve Faustově domě

Na sklonku svého života zde žil německý učenec Johannes Faust. Sice se říká, že Faust je pouze literární postavou, kterou stvořil švýcarský lékař Paracelsus, astrolog a alchymista i znalec kabaly.Traduje se, že kopulí rohové věže Mefistoteles odnesl Fausta do pekla. Důkazem toho jsou nezničitelné skvrny, které tu po něm zůstaly. To, že zde bydlel, však není nijak doloženo. Prokázano ale je, že zde od roku 1590 bydlel další alchymista, Edward Kelley, který stojí za nástěnnou výmalbou s alegorickými motivy. Skutečně děsivou pověst však dům získal až potom, co se sem v roce 1724 nastěhoval Ferdinand Antonín Mladota ze Solopysk (fyzik, chemik, mechanik a optik). I ten se zde zabýval alchymistickými pokusy. Jeho syn tu pak sestrojoval automatické figuríny, jež dům proměnily ve strašidelný zámek. Byl jen kousíček od praktik doktora Frankensteina. V 19. století byl dům užívaný jako ústav pro hluchoněmé. Ve 20. století se pak stal domovem té nejvýstřednější osoby, která byla posedlá smrtí. Šlo o Karla Jaeniga, který nebyl ani alchymista, ani mág, ale kaplan svatého Jana a správce Faustova domu, o němž se vědělo, že spával v rakvi, sbíral pohřební předměty, šibenice, oblečení, rakve a lidské kosti. Lidé jej považovali za upíra. Dům se původně nejmenoval Faustův, dlouho to byl Mladotův dům, ještě dříve však šlo o Slavošský dům (a byla to vlastně malá tvrz). Původně měl hájit jižní cíp královské cesty, a to už od doby založení Nového Města Karlem IV. Název Faustův má zřejmě romantický původ a pochází zřejmě až z 19. století.

 Zajímavosti o Faustově domě

Zajímavé je, že alchymisté a mágové zde žili již dávno předtím než tu byl v 16. století Faustův dům postaven. Místo bývalo obětištěm temné pohanské bohyně Moraně. Zajímavé také je, že kromě těhle podivných věcí se zde událo několik skutečně hrůzostrašných událostí. Došlo zde k několika nevysvětlitelným požárům, ve sklepení se našla spousta kočičích koster. Na stěnách byly odhaleny alchymistické malby se záhadnými symboly.

Dům dnes využívá 1. Lékařská fakulta Univerzity Karlovy. Historie tak na vás zde dneska dýchne už jen v jednom místě. V oné místnosti zůstaly nástěnné malby i zazděný portál, který kdysi vedl do zahrady. Budova není veřejnosti přístupná.

Kletba pomůže démonickým bytostem vykonat zlo na nějakém člověku. Kletba je seslána černou magií přes proklínajícího, který ji uvalí na někoho jiného. Kletba může mít přitom podobu jednoduchého vyslovení přání. Ta nejsilnější kletba je však umocněna také různými magickými rituály.

Na Hromnice o hodinu více. Známá pranostika spojená s u nás poněkud zapomenutým svátkem. Když se vysloví, většina lidí si vzpomene maximálně tak na stejnojmenný film s Andie MacDowell, ale o jaký svátek to vlastně jde anebo proč se to říkalo, to už ví málokdo.

Matka Meera je v Indii uctívána jako Božská Matka. Tato žena se narodila v Chandepalle v jižní Indii. Nějaký čas žila v Pondicherry až se nakonec usadila v německém Thalheimu. Pozor, nejde o žádnou guru, je to žena, matka, která je schopna pomoci komukoli, kdo její pomoc potřebuje. Jde o bezmezně milující, pečující a nikoho a nic neodsuzující ženu.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Zdeňka - budoucnost dítěte

Znamení Beran
Specializace Andělské karty, tarotové karty, astrologie
Zaměření Dětské horoskopy, budoucnost dítěte

Specializuji se na výklad budoucnosti dětí, protože vím, že mnohé z ní se dá často ovlivnit a pozměnit k lepšímu. Vyložím Vám životní cestu a významné okamžiky, které Vašeho potomka čekají a na které je vhodné se připravit. 

Zašlete mi SMS ve tvaru RADA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63
Zašlete mi SMS ve tvaru RADA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 63 Moje stránka, otázky a ohlasy

Již za pár dní se konečně dočkáme astronomického léta. To již tradičně vychází na 20. nebo 21. června. Vzácně proběhne 22. 6. Naposledy tomu však bylo v roce 1975. Další takový slunovrat proběhne až v roce 2203. Letos k tomu dojde přesně 21. 6. 2018 ve 12. hodin a 8 minut. V roce 2488 pak slunovrat proběhne dokonce 19.6.